nedelja1

Балетска школа „Лујо Давичо“ сваке године посвећује велику пажњу обалежавању манифестације "Дечја недеља" и континуираном унапређењу, промоцији и заштити дечијих права у Републици Србији. Ученицима се пружају могућности да покажу своје таленте, вештине и способности и да укажу на стварни положај детета и младих у друштву и важна питања у овој области. Ученици се подстичу на слободно изражавање мишљења о свим питањима која их се тичу, а у складу са годинама живота и зрелошћу.

Поводом овогодишњег обележавања манифестације "Дечја недеља", ученице одељења II1 - одсек класичан балет , учествовале су у онлајн интернет кампањи Пријатеља деце Србије" ЖЕЛИМ ДА РАЗУМЕШ ", чији је циљ да прикаже шта је деци важно, да приближи дечју перспективу одраслима. Кратким видеом које су осмислиле на тему дечјих права учествовале су у промоцији значаја међусобног разумевања , дијалога, повезивања и сталне бриге о остваривању права детета.

Ученице су поручиле:

Желим да разумеш да и ја имам мане!

pcelari

Желим да разумеш да сам и ја уморна!

pcelari

Желим да разумеш да се и ја понекад плашим!

pcelari

Желим да разумеш да ја некада желим да будем сама!

pcelari

Желим да разумеш да и моје мишљење вреди!

pcelari

Желим да разумеш да и ја имам право гласа!

pcelari

Желим да разумеш да НЕ значи НЕ!

pcelari

Желим да разумеш моје проблеме!

pcelari

Желим да разумеш да сам дете!

pcelari

Поводом обележавања Дечије недеље, ученици одељења 1-1 средње Балетске школе ''Лујо Давичо'', Дојнов Ирина и Башић Марко, направили су пано на тему вршњачког насиља. Пано је рађен у оквиру часа одељењског старешине, професора енглеског језика Владане Иванов.

pcelari

Друг није мета!

pcelari

Одељење 3-3 средње школе, је поводом обележавања Дечије недеље на Часу одељењског старешине 06.октобра са педагогом школе, Драганом Стевановић, направило пано „Дечија права“. Разматран је положај детета у различитим деловима света и у различитим околностима. Истакнути су циљеви Дечије недеље и документа на којима су права детета занована.

pcelari
pcelari

Одељења 1-1 и 3-1 основне школе, су 04. октобра са одељењским старешином Драганом Величковић, на часу предмета класичан балет обележили манифестацију "Дечја недеља" тако што су добили задатак да илуструју једно дечије право по изабору. Са одељењским старешином и педагогом школе Драганом Стевановић разговарали су о првима детета, ситуацијама када су нека права њима или њиховим другарима била угрожена, начинима решавања и важности међусобног поштовања. Ученици су направили пано и видео материјал којма су послали поруку свима о значају међусобног уважавања.

pcelari
pcelari