Министарство просвете, науке и технолошког развоја се захваљује на ангажовању и труду у циљу успешне организације и реализације образовно - васпитног рада у школској 2020/2021. години.

Како се приближава почетак нове школске године, а у жељи да се ученици у пуном обиму врате у школске клупе и да се образовно - васпитни рад од 01.09.2021. године остварује на уобичајени начин, непосредно у простору школе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја приступило је припреми инструкција  за образовно - васпитне установе.

Организација образовно - васпитног рада непосредно у простору школе у највећој мери зависи од актуелне епидемијске ситуације, јер безбедност и заштита здравља ученика и запослених један је од кључних приоритета овог Министарства.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја захваљује се свим запосленима у установама образовања и васпитања који су уважили препоруке надлежних институција да се вакцинишу и на тај начин дали свој допринос стварању безбедних услова за нормализацију образовно - васпитног рада. Препоручујемо и свима онима који то до сада нису урадили, да се вакцинишу у наредном периоду, јер тиме дају допринос како личној сигурности и заштити од епидемије, тако и заштити свих осталих учесника у образовно - васпитном раду.

Кризни штаб за сузбијање заразних болести COVID-19, на 82. седници, донео је Закључак 08 Број: 53-7048/2021-1, од 27.07.2021. године.

Сагласно наведеном Закључку, школама се снажно препоручује да се ученици старији од 12 година вакцинишу против болести COVID-19 у складу са актуелним Стручно - методолошким упутством за спровођење ванредне препоручене имунизације против COVID-19 Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".

Допис број 601-00-1/2021-01/33 од 05.08.2021. године Министарства просвете, науке и технолошког развоја можете погледати ОВДЕ.