крцко орашчић

П. И. Чајковски

Представа „Крцко Орашчић“ у кореографији Владимира Логунова, извешће се на сцени Књажевско- Српског театра 22. и 23.12.2021. године као и на сцени Дома културе у Чачку 25.12.2021. године.

У представи учествују ученици средње Балетске школе „Лујо Давичо“ из Београда као и ученици основне балетске школе „Лујо Давичо“ издвојених одељења у Крагујевцу и Чачку. У реализацији представе учествовали су наставници балетске школе „Лујо Давичо“ уз подршку Књажевско-Српског театра и Дома културе Чачак.

takmicenje

О представи „Крцко Орашчић“

Председник Зилбергаус и његова супруга организују традиционалну Божићну вечеру у свом раскошном дому. Њихова деца Клара и Фриц са радошћу дочекују своје другаре. Прославу прекида долазак гостију из далеких земаља који својом игром очаравају Клару. У жељи да настави са игром она моли свог брата да јој се придружи. Када је брат одбије, она од оца добија на поклон лутку Крцка Орашчића са којом плеше. Вече се приводи крају, гости одлазе а домаћини се повлаче у своје одаје. Превише узбуђена да спава Клара се искрада и наставља плес са лутком. Јава прелази у сан, лутка оживљава и почиње борба између добра и зла.